(DENNE SIDEN VIL IKKE LENGER OPPDATERES!!)

NUCH VANITY BENIMITU NEDKOM I DAG MED ET FLOTT KULL ETTER NUCH NV-13 ØHLENSKJOLD'S GENKI, 2 GUTTER OG 1 JENTE. 
ALT VEL MED MOR OG BARN ;-)

SEPTEMBER 2013

Kennelen feirer 30 årsjubileum i år, faktisk 9. september ;-))

Da er det moro at vi to helger på rad har opplevd fantastiske resultater på valpeshow og utstilling.
Søndag 2. september stilte to bretonvalper fra oss på valpeshow, i Flateby,  VANTIY QUIDAM og VANITY QUASI, og de ble hhv BIR - BIS3 og BIM. 
Det var deres debut i ringen. 

Lørdag 7. september var det igjen valpeshow, i Drøbak, da stilte VANITY PAULINE og VANITY QUASI. Nå var det Paulines tur til å bli BIR og BIG3, og QUASI ble BTK2.

På utstilling i Drammen fikk den nydelige blue merle collien VANITY COOPER MY CHARMER IN BLUE til Tove Solheim excellent og en flott kritikk.

Shibajentene NOCH VANITY BENIMITSU fikk BIR og hennes 10 år gamle mor, SACHIKO AV ENERHAUGEN fikk 2BTK med CERT, og ble BIR VETERAN.

Søndag, også i Drammen, slo VANITY COOPER MY CHARMER IN BLUE til og fikk CERT og BIM. Grattis Tove ;-))

Shibajentene gjorde reprise av lørdagen, og vi er KJEMPEFORNØYD.

DETTER VAR RETT OG SLETT EN FANTASTISK JUBILEUMSPRESANG FOR OSS ;.))))

5. august 2012

Da var endelig tiden kommet for Rikke og meg å dra til England og hente verdens vakreste border collie hvalp!!
Rikke fikk Blizz av oss i konfirmasjonsgave i fjor, men først måtte hun bli født..............og det ble hun den 29.05.12 ;-))

Da alle innførselspapirer og betaling av frakt var gjort var det tid for å sette seg på flyet og dra til Manchester. Våre to mentorer innen BC, Gary (eier av far til Blizz) og Jason (oppdretter), har lagt ned en utrolig jobb for at vi skulle kunne hente dette lille vidunderet hjem til Norge og Kennel Vanity. Vi kan ikke få takket dem nok. Å vite at folk har stått i kø for å få kjøpt henne, men at de begge holdt sitt ord og lot henne få komme til Norge, synes vi er en stor ære!
Gary og Jason, vi skal gjøre alt for at Blizz skal ha det godt her hos oss. Vi ønsker hennes søsken lykke til videre, både de som fortsatt er i England og søsteren som skal til Italia.

15. april 2012

I går var dagen kommet! Når et breton kull reiser herfra får de med seg en invitasjon til en treningssamling ved ca 4 måneders alder. Og i går var turen kommet til Birdie sitt kull født i desember 2011.
Av de 7 i kullet møtte 6 opp, det er kjempebra. Synd for han som ikke kunne komme, men det ble vel litt langt å reise helt fra Trondheim.

Vi synes det ser ut som disse har en veldig lovende fremtid som jakt- og/eller -prøvehunder. De tar ting utrolig fort, og til og med min utstillingstrening ser ut til å fange deres oppmerksomhet ;-))  Så får vi heller prøve å overtale eierne etterhvert, når de ser at de håpefulle faktisk ER fine, og at de også kan gjøre det bra i utstillingsringen!! ;-))

Vi tok litt bilder fra gårsdagens trening, de finner du her

11.april 2012

Da er endelig breton NV-11 VANITY KITCHENETTE blitt mamma!! Den 8. april nedkom hun med 7 flotte nurk, 4 hanner og tre tisper Smiler stort
Kitchenette hadde en lang fødsel, og de to siste fant på at de skulle ut SAMTIDIG!! Overhodet ikke heldig, de satte seg dønn fast, og veene stoppet opp! Etter tre timer uten noen hvalp ble det dyrlegen neste! Etter en sprøyte ble det gang i det, og ut kom begge to NESTEN samtidig Vill
Nå er alt fryd og gammen, men det var en sliten Kitchenette som til slutt kunne legge seg med sine små ;-)

4. mars 2012

En gledens og sorgens dag !
Hvalpene er en uke gamle i dag, men dessverre ble det ikke slik at 'lillesøster' i kullet skal være med å feire. Hun reiste fra oss i natt........

Hun hadde problemer de to første døgnene, men så kom hun seg og begynte å legge på seg, sakte men sikkert. Hun gikk ned i vekt, men så steg den litt. Plutselig var det som det stoppet opp, og på ettermiddagen i går *la hun seg til* og Mia viste heller ikke lenger noen spesiell interess for henne. Utover kvelden forsto vi hvor det bar hen, og i natt trakk hun sitt siste sukk, rolig og fredelig.  Sov godt lille venn <3

http://www.kennelvanity.com/11010529

26. februar 2012

Da er endelig Mias hvalper her, 8 i tallet. Vill

Tempen for noen dager siden var nok feiltatt, såååååå lenge skal de ikke 'være nede' før en fødsel.
Fødselen gikk bra, mor og barn trives, og blir passet på!
Dette er Mias andre og siste kull.

22. februar 2012

Nå ser det ut til at Mia er klar til fødsel - tempen var 36,8 ved måling nå i kveld Vill
Vi krysser fingre for at alt skal gå bra Smiler stort, hun er på 60. dagen i dag !!!

5. februar 2012

Hallgeir er på vei til Frankrike med NV-11 VANITY KITCHENETTE. Hun skal parres med INT CH INT JCH BAYARD DIT BONO DE SAINT LUBIN.

Vi venter spent på å høre at alt har gått bra
Whow

4. februar 2012

Da var dagen kommet for veterinærsjekk av breton kullet. Vi pakket 7 hvalper i bilen og tok samtidig med oss Tina og Mitsu, som skulle ha påfyll av Rabies vaksine.

Ikke en lyd hørte vi fra gjengen, en herlig sosial gjeng med små personligheter,som det skal bli artig å sølge videre.
Nå er de klare for sine nye hjem, og drar fra oss om en uke.

27. JANUAR 2012

Uff da, alt for lenge siden det har kommet inn nyheter her........Hvisker

Den 15. desember var jeg så heldig å ta imot et flott breton-kull i Hallgeirs fravær grunnet jobb. Alle kull er herlige, men det å sitte ved hvalpekassa og kjenne på de små kroppene som kommer til verden, og her snakker jeg om VIRKELIG å kjenne på dem, kjenne at DENNE BLIR AKKURAT SLIK JEG TROR!! er helt fantastisk. Og så gjenstår det og se OM det blir slik ,-))

I skrivende stund er de blitt 6 uker, 5 flotte jenter og to gutter. Jentene er bortbestilt, men guttene leter etter de rette eierne.

I romjula var vi i Letohallen og stilte uværet - shibaen Mitsu. Hun hadde fire CERT fra før, og manglet bare å bli gammel nok samt få det siste og tellende. DET FIKK HUN, så nå har hun det fine - velklingende navnet NUCH VANITY BENIMITSU og vi er kjempestolte!!! 
Nå tar hun seg utstillingsfri, pelsen 'raser' av henne, det kunne jo ikke passet bedre!!

Rikkes collie; Tina var også med. Hun fikk exc, 4. BTK og CK.  En flott dag med andre ord!!28. november 2011

Utstillingshelg: DOGS4ALL på Lillestrøm.

Rikke stilte Tina , LUNDECOCKS ILLICITT BLIZZ, lørdag og fikk en Very Good fra den australske dommeren....Hvisker

Søndag var det shiba og breton, og jeg og Hallgeir dro avsted med VANITY BENIMITSU og VANITY KITCHENETTE.

Og for en dag det ble. KITCHENETTE ble beste tispe og BIM og dermed NORSK VINNER 2011. Hun kan i tillegg nå plusse på enda en tittel: ÅRETS MESTVINNENDE BRETON PÅ NKK UTSTILLINGER I 2011 Vill
dommer Leni Finne.

BIR og også Norsk VInner ble Bølhøgdas Fisher, kullbror til vår Bølhøgdas Fara (Sara).

Min utrolig utspekulerte lille sprelske laks, MITSU, vant åpen klassen og ble til slutt 4. beste tispe for rasespesialist Christen Lang.
Hun fikk en knallfin kritikk og vi er MEGET godt fornøyd.
Fisher og Kitchenette

3. NOVEMBER 2011

Vår herlige, oppfinnsomme, utspekulerte, stae, 'full i f...', kjærlige, trassige, lille fine LAKS

VANITY BENIMITSU

er 2 år i dag. Og den skal feires til fulle Vill

Mitsu gratulerer sine tre kullsøsken Smiler stort

29. og 30. OKTOBER 2011

En helt fantastisk helg for KENNEL VANITY

shiba VANITY BENIMITSU dro til Letohallen på utstilling. Lørdag dømte Brenda Banbury, England og Mitsu fikk CK, 2. BTK og CERT Smiler stort

Søndag dømte R Oliveira, Portugal og Mitsu fikk  CK,  CERT og ble BIR Smiler stort

Breton VANITY MILLE reiste på jaktprøve sammen med sin eier og fører Kjersti Qviller, og fikk en flott 1UK. HELT UTROLIG BRA, gratulerer masse, Kjersti og Mille Smiler stort
På samme jaktprøve fikk den unge hannen vi har parret Birdie med en 2UK. Han er bare 14 måneder og har en lovende fremtid foran seg.
Gratulerer til eier og fører Arild Eikeland.

23. OKTOBER 2011

Shiba VANITY BENIMITSU stilte i Letohallen,
 CK, CERT og BIR
Smiler stort

13. OKTOBER 2011

Da har vi gjort en meget spennende kombinasjon og kan forhåpentligvis hilse små breton hvalper velkommen til verden få uker før jul Rekker tunge

12. oktober 2011

GRATULERER MASSE MED 12 ÅRS DAGEN I DAG, JESPER TOBIAS Vill

HÅPER DU FÅR EN KJEMPEFIN FEIRING I DAG OG TIL HELGEN Vill

9. OKTOBER 2011

KITCHENETTE og Hallgeir gjorde det igjen.........Vill
På NKKs utstilling på Hamar i dag ble VANITY KITCHENETTE Best I Rasen. Hun fikk sitt tredje NKK CERT, og er nå fullcertet, og sitt andre CACIB.
 I gruppen holdt hun skarp konkurranse med de 'vanligste' fuglehundrasene, hun ble nr 2, kun slått av en irsk setter Vill. Helt utrolig!!

Vår herlige lille 'Laks' - shiba'en VANITY BENIMITSU også BIR. Hun fikk sitt første CERT og CACIB. hun gjorde en grådig fin entre i gruppen, men ble ikke plassert.

Rikke stilte sin collie TINA, Lundecocks Illicitt Blizz. Hun og Tina er en kjempeflott ekvipasje som alle legger merke til. Tina fikk excellent og ble nr 4 i åpen klasse.

Oppsummering: EN ALLETIDERS DAG PÅ HAMAR Vill

4. SEPTEMBER 2011

DA VAR ENDELIG DAGEN KOMMET; RIKKE SKULLE DEBUTERE I AGILITY KL 1 MED BRETON'EN VANITY DESIREE. DESIREE ER 9 ÅR GAMMEL, OG DE TO HAR TRENT I SNAUT ETT ÅR!!
STARTEN I KONKURRANSEN VAR EN KONFIRMASJONS GAVE FRA KARIN FYRAND.
DE TO STARTET I KL 1 STOR, HOPP OG ÅPEN HOPP.
RESULTATET VAR KJEMPE::::      FEILFRITT I ALLE TRE LØP, EN 6. 3. OG 5. PLASS
SJELDENT HAR MAN VEL SETT EN BEDRE FØRSTEGANGS EKVIPASJE!!!

VI GRATULERER

22, AUGUST 2011

HALLGEIR OG VANITY KITCHENETTE BLE BIR OG BIG4, FIKK CERT OG CACIB PÅ NKK BJERKE, DE ER DERMED CRUFTSKVALIFISERT 2012 Vill

juli 2011

Vi deltok på WDS i Paris - verdenshundeutstillingen - 7.-10. juli. Og hvilken fantastisk opplevelse det var!!! I tillegg deltok vi på fransk vinnerutstilling.

Vi dro nedover med tre påmeldte hunder, collien Tina, breton'en Kitchenette og shiba'en Mitsu. Mitsu hadde bestemt seg for å kaste pelsen, så hun var bare publikum. Kitchenette og Hallgeir plasserte seg som nr tre i klassen på fransk vinner, og fikk excellent og ble nr fire i klassen på WDS !!! I meget godt selskap med de store oppdretterne på rasen i hjemlandet!!

Og så var det Tina og Rikke !!!!! De slo til og vant åpen klasse, og fikk CERT'et på fransk vinnerutstilling Vill  Vill

GRATULERER BEGGE TO, VI ER KJEMPESTOLTE AV DERE, EN VIRKELIG NYDELIG EKVIPASJE !!!


7. JUNI 2011

Gratulerer med 15 års dagen, Rikke Cecilie

Ha en kjempeflott dag, håper vi har klart å holde det helt hemmelig og at du ikke har vært og tittet i garasjen!!!!

Vill

&, JUNI 2011

Nye bilder av colliehvalpene

http://www.kennelvanity.com/49957408

6. JUNI 2011

I dag har shiba-mafiaen vært hos veterinær. Vi reiste til Oslo, til Sinsen Dyreklinikk. Da fikk de samtidig en lang biltur, så har de også prøvd det før de reiser herfra.

Alle var friske og fine, og det var bare skryt og godord. Herlig med slike hvalper som bare hopper rett ut av buret - stormer rett mot veterinær og assistent, og nysgjerrig utforsker alt og alle.

Nå er nedtellingen begynt, tidpen reiser tordag, gutta i løpet av helgen. Det blir tomt og stille når de drar, men vi vet at de kommer til hjem som vet å sette pris på den helt spesielle rasen shiba, og som vil ta godt vare på våre 'unger'

31. MAI 2011

Da har ting ordnet seg, og alle hvalpene til Vega er bortbestilt og har nå fått navn.
Jenta heter VANITY CHOCHOHIME, som betyr sommerfuglprinsesse, guttene hhv VANITY CHIKARA - det betyr styrke og kraft og
 VANITY CHUGATASUKE, som betyr middels stor mann !!
 Man er vel ikke japaner for ingenting ;-))

Til uken står veterinærbesøk på programmet og så er det faktisk ikke så lenge før de skal flytte til sine nye hjem, hhv Lørenskog, Bærum og Mosjøen  :-)

Colliehvalpene ja, de er som sagt to uker yngre enn shibahvalpene, og ligger litt etter i løypa både med navn og veterinærbesøk. Men ting er bestilt til dem også :-)
Torsdag denne uken kommer det besøk til dem også, de har nok syntes at det har vært litt urettferdig at det bare har vært shibaene som har fått oppmerksomhet :-)

19. MAI 2011

Hvalpene her på Vanity vokser og gror. Vegas (shiba)  er blitt 5 uker og Mias (collie) er nå tre uker.
Til uken begynner besøkstiden, og vi ser frem til å treffe de som skal ta vare på våre små gullunger i fremtiden.
Alle shiba hvalpene er bortbestillt, det er to tisper ledige av colliehvalpene.

17. Mai 2011

GRATULERER MED DAGEN ;-)

8. Mai 2011

Da var endelig Rikke Cecilies store dag her. Konfirmanten vår skulle hedres. Vi var 27 gjester, mange av dem møtte opp i kirken for å følge Rikke Cecilie hele dagen.
Vi fikk en kjempeflott dag, været var helt på topp og maten virkelig utsøkt. Det var Hallgeir som sto for det. Vi vil få takke vår hvalpekjøper på breton-siden, Harald Brekken, som ga oss et spann med 4 kilo multer som en gave. De ble spart og ble nå brukt til dessert - nydelige, smakfulle bær var det!!
Rikke Cecilie fikk det hun ønsket seg, mye fine ting, penger og et 'sort og hvitt smykke' Vill. Forklaring: Rikke trodde at hun skulle få smykke av oss, hun prøvde desperat å få meg til å få omvendt hennes far, han spurte henne nemlig; liker du best hvitt eller gult gull? Dette benyttet jeg meg av, lot henne tro at gaven fra oss var i en liten eske. Denne esken la jeg på strategiske steder i huset de siste dagene før festen. På selve dagen var imidlertid esken ikke synlig for Rikke før under min tale. Da dro jeg frem esken, sa at jeg dessverre ikke fikk med Hallgeir på å forandre det vi opprinnelig hadde tenk å gi henne, jeg så hennes dårlig skjulte skuffelse, som tydelig forandret seg da hun åpnet den lille esken som inneholdt en lapp med en beskjed på. Det sto at hun fant gaven sin et annet sted i huset. Hun går da og finner et kort, og i det kortet står det at gaven fra oss er det hun har ønsket seg allermest; en border collie hvalp etter hennes store kjærlighet i England, Sylvester!! Gjett om jenta vår ble blid, smilet gikk omtrent helt rundt og jeg tror hun fremdeles svever på rosa skyer! 
Sylvester er Englands mestvinnende border collie, og egentlig er det klausul på at hvalper født etter ham ikke skal ut av det landet de er født i. Eier av Sylvester gjorde imidlertid en unntagelse fra dette, all den tid at han skjønte at Rikke virkelig mente dette, så når han får kull etter Sylvester i september, vil en av de  bli holdt av til Rikke Vill - og hun får forhåpentligvis sitt 'svarte og hvite smykke' rundt juletider Vill

25. april 2011

Collie hvalper født, tricolour og blue merle Vill

17. april 2011

Da er det endelig tid for å annonsere at Vega  - Sachico av Enerhaugen - den 12. april mellom kl 18.30 og 20.30 ble mamma til tre fine små, to hanner og ei tispe, og NUCH Stämlocks Fujitaro ble pappa til sitt tredje kull.
Hvalpene vokser og gror, og som vanlig er Vega den altoppofrende mamma'en, og ligger konstant i kassa.
Vi er i den situasjonen at vi har 7 som er interessert i de to hannene og derfor kommer vi dessverre til å måtte skuffe 5 av dere! Beklager......
Da skal vi bruke påsken til å tenke ut noen flotte, passende japanske navn til dem. Altid like spennende..!!

GOD PÅSKE, DERE Smiler stort  Smiler stort  Smiler stort

MARS 2011

Rikke og jeg hadde en helt fantastisk tur til Birmingham og CRUFTS. Vi elsker å dra dit, og håper selvfølgelig på at vi kommer oss avsted til neste år også. Da legger vi inn en ekstra dag, til shopping, for da skal vi se på alle tre rasene våre, og da må vi ha en dag utenom - TIL SHOPPING!!!!!

Vi reiser altid over med hver vår store koffert. Inni hver av de ligger det en kabinkoffert. I den ene har vi våre klær. Når vi reiser hjem igjen er ALLE FIRE STAPPFULLE, og denne gangen lå vi og vippet akkurat på grenen til å ha overvekt........Bare til orientering så er det 'dessverre kun' lov å ha med 25 kg i flyet og 8 kg i cabin....X 2 :-)))))))))yessss

Det var kjempespennende å komme hjem å kjenne på magen til Vega. Jeg var så godt som sikker før vi reiste, men HELT sikker ble jeg da vi kom hjem: HUN ER DREKTIG og venter hvalper i uke 15/16. Blir kjempekos, hun er en ordentlig flink mamma. Hun er parret med fine NUCH Stämmlocks Fujitaro.

Vi måtte la collietispens løpetid fare, ellers kunne det ha vært hvalper her mens vi er Frankrike på Verdensutstillingen, og vår kennelhjelp har sagt klart ifra om at det ikke kan komme på tale, så dessverre, ingen colliehvalper denne gang.

Nå venter vi bare på våren, da er alting så mye lettere. Og vi kan bruke skogen så mye mer.

17. JANUAR 2011

GODT NYTT ÅR..........fryktelig som tida flyr. tre måneder har gått siden det har vært skrevet noe her, flaut..........men nå er sida oppe å går igjen, og det blir en stund til jeg forsøker meg på noe annet enn 123. for det ble bare rot.....

For 2011 har vi utrolig mange planer. Mange av dem, kanskje de fleste, går med på å planlegge og gjennomføre flere turer. Et kull med hvalper skal vi vel også prøve å få til, forhåpentligvis......, men det er nok ikke før ut på sensommeren.

Vi skal delta på verdensutstillingen for hunder i Paris, på Frankrikes hovedutstilling for bretons i Lille i august, Rikke og jeg skal til Crufts i mars,både collieklubbens og shibaklubbens hovedutstilling her i Norge skal vi delta på og  jeg og Hallgeir skal på trening i Danmark, og så skal vi ha konfirmasjon Vill, Rikke-mor er blitt stor og skal feires. Forberedelsene er så smått i gang, men MYE gjenstår, men vi går på med krum hals.foto: Sandra J.

12. oktober 2010

GRATULERER MED DAGEN, lillekjæresten til mamma!!

Da var endelig dagen her, Jesper Tobias. Vill
11 år er du blitt, og en stor, flink og grei gutt er det vi har. Begynt på samme skole som Rikke nå, og der trives du godt.
Håper dagen din blir veldig fin, selskap skal du ha i uke 43.

9. og 10. oktober 2010

Helgen Hallgeir hadde 'grugledet' seg til endte med topppremie for ham og VANITY KITCHENETTE. 1. UK på jaktprøve begge dager, NM Lavland, i østfold.
Av alle ting presterte han å si at om Kitchenette skulle være så flink å få 1. på lørdag, ja så skulle han ikke gå med henne på søndag!! Heldigvis gjorde han det, med litt (for ikke å si MYE) påtrykk fra ho mor!!!!

Så nå har Kitchenette startet på 4 prøver, og har nå 2 x 2.UK høyfjell høst, og 2 x 1. UK lavland høst
Vill

(bilder kommer forhåpentligvis - bare hund og fører kan ta seg en dag fri!!!)

september 2010

Da har også sistemann i breton kullet reist. VANITY MARC gikk her og ventet på DE HELT RETTE EIERNE!! - og de har vært og hentet ham! Åse og Morten hadde beton fra oss fra før, og har nå skaffet henne en 'lillebror' - og Marc har byttet navn til EMIL Smiler stort. Lykke til, Emil er heldig som kom til dere!!
Vi sees på hvalpetreffet om ikke så alt for lenge!

24. august 2010

Vår yngste breton - VANITY KITCHENETTE - stilte på sine første jaktprøver 21. og 22. august i Bittermarka, med 'innleid' fører Kjersti Qviller. Det ble 2. UK på lørdag, og jammen ble det 2. UK på søndag også Vill.
Kjempebra når man tenker på at Kitchenette er 'bare barnet' og Kjersti debuterte som fører! Smiler stort. Vi er veldig stolte,  og virkelig glade for at Kjersti har tatt så godt vare på Kitchenette mens hun venter på at VANITY MILLE skal bli leveringsklar!

8. august 2010

Så var endelig dagen kommet som RIkke hadde ventet så lenge på; utstilling i Drammen, og Tina i katalogen med eier: Rikke Cecilie Hjorth Bergh!!! Rikke fikk nemlig Tina i 14 års presang, 7. juni. Hun var i 'smug' blitt vaksinert for utenlandsreiser og omregistrert til Rikke, slk at hun kunne stille på verdensutstillingen i Herning. Der måtte 'dessverre' også jeg stå som medeier, i og med at omregistreringen ikke var helt i orden ved påmelding! Men i dag var Rikke den rettmessige eieren av Tina Vill. Hvis dere så veldig godt etter, så var det en MEGET blid jente som tok imot CK sløyfen, nå stilte hun ikke bare for meg; hun stilte sin EGEN hund Vill. GRATTIS Rikke, du er MEGET dyktig, bedre handler kan ikke Tina få. Lykke til videre, begge to ;-))

7. august 2010

Vi gratulerer breton VANITY KAYAC som ble BIR og res BIG på utstillingen  på Jakt og Fiskedagene på Elverum i dag!! Dommer for rasen var Christen Lang. Gruppedommer ?
Gratulerer til de stolte eierne Bjørn-Rune Kjeldsrud og Hanne Garder
Smiler stort

5. juli 2010

7 flotte, orange/hvite breton hvalper født i dag Vill

ta kontakt med Hallgeir på tlf 91 10 28 91 for nærmere informasjon.

7. juni 2010

GRATULERER MASSE MED 14 ÅRS DAGEN I DAG, RIKKE.
MÅ DAGEN BLI SLIK DU HAR ØNSKET DEG.
FRA I DAG ER TINA BARE DIN,OG VI VIL ØNSKE DERE LYKKE TIL I DANMARK. Vill   Vill
VET AT DU ØNSKER DEG EN HVALP, MEN DET ER LITT VANSKELIG Å FÅ TIL NÅR DU ENNÅ IKKE HAR BESTEMT DEG FOR RASE
Ha ha

13. mai 2010

Nå kan vi - forhåpentligvis - begynne å vente spent på breton-hvalper. Hallgeir var en tur i Frankrike med WW-08 BIRD DES PIGENETTES og avla CAIUS DU PIED DU MONT (Sam II Du Bois De Vert Pre  x  Scarlet De Keranlouan) et besøk, som vi så håper får de forventede resultater. 'Caius' har 2 x CACIT på jaktprøver og CAC fra utstilling.
Denne gang fikk dessverre ikke Hallgeirs 'faste' reisefølge, Tove Naper, anledning til å være med. Trusselen om en mulig ny flystans pgr av askesky satte en stopper for det. Derfor var det helt supert at bror Rune kunne bli med, og de valgte da å kjøre hele veien.
Vi krysser fingre for at det i uke 27 blir liv i leiren her!!

9. mai 2010

Tusen takk til dere som møtte på 'shiba-hvalpetreff' her i Skiptvet! Det var skikkelig koselig. Og dere som ikke hadde anledning nå, får en ny mulighet til høsten.
Det var 44 ben som gikk oppover i Røed skogen; 10 tobente og 6 firbente. Vega og fire av hennes VANITY-barn, pluss lille Kyomi som vi ble kjent med på Kløfta, og deres eiere. Det var tydelig at alle koste seg og syntes at det å kunne få løpe helt fritt var ganske TOPPERS! Og en luksus i disse båndtvangstider. Hver og en kan misunne dem den muligheten!

Tusen takk igjen for en fin ettermiddag, håper dere koste dere like mye som jeg gjorde. Takk til Rikke som var fotograf og handler. Tusen takk for fine blomster, Akemi, Lise og Cato.

Her finner dere link til flere bilder.

8. mai 2010

På Fuglehundklubbenes fellesutstilling på Bogstad Camping, stilte breton-kullsøsknene
VANITY KAYAC (Bjørn Rune Kjelsrud) og VANITY KITCENETTE (Hallgeir Bergh).
Kayac vant juniorklassen hanhund med HP og Kitchenette vant juniorklasse tispe med CK og ble 2BTK.
Også VANITY LARRON stilte (Janne Gregersen). Han fikk 1-2-hp i juniorklassen. Gratulerer!
Dommer for rasen var Stephanie Giesecke.Hallgeir og KitchenetteVANITY KAYACVANITY LARRON

3. mai 2010

Da er det hverdagen igjen, etter en aldeles nydelig, koselig og 'jobbig' helg. Vega, Mitsu og jeg har vært på handlerkurs, med knallflinke instruktører. Vi lærte MASSE!
Det var koselig for Vega å endelig få hilse på barnebarnet sitt, 'Sushi' og moro for Mitsu å leke litt med 'tanteungen' sin.
Om det blir et slikt kurs til neste år, ja da kommer vi tilbake. Rikke har annonsert at DA vil hun være med!Sushi og Vega tar en 5 min!Mitsu trener 'free stacking'!Sushi lærer hvor beina skal stå!selv 'gamlemor' lot seg overtale!

24. april 2010

Vi er stolte og glade; i dag fikk Mio -  Umewaka Kurosachi av Enerhaugen , eiere: Ingunn og Harald Jacobsen og Christen Lang, sitt siste CERT og ble dermed CHAMPION! Hun ble også BIM. Dette var på utstillingen i Førde. Vi gratulerer de glade eierne.
Mio er datter til vår egen VEGA - Sachico av Enerhaugen, og levde sine første 8 uker her hos oss.

15. april 2010

I dag er det akkurat 1 måned siden Rikke og jeg tok fly hjem fra Birmingham, og det er ikke fritt for at jeg gjør meg mine tanker, etter å ha hørt nyhetsmeldingerne om flystans overalt!!

Takk til Elisabeth Røysland for kjempefine bilder av NUCH VANITY JACK SILVERBLUE DANIEL sammen med hans datter: SAMMIE, NLCH NUCH CHESSEVA's CLASSIC CHARMING SAMMIE. Mimrestund om svundne tider, tider med gode, snille, milde Daniel, en helt utrolig hund!! - som burde hatt masse avkom etter seg.......
Takk, Elisabeth, for at du altid har vært så snill til å sende hilsener og bilder, selvom jeg har vært en 'kløne' til å gjøre gjengjeld. Håper du vet at jeg setter stor pris på det...!!
Senere i dag fikk jeg et bilde til. Denne gang av shibahvalpen VANITY BENIKA, Mika til daglig. Er hun ikke kjempesøt! Tusen takk, Camilla.
Det er SÅ gøy å få bilder og å se 'ungene' igjen. Og det skal jeg snart. Om ikke lenge blir det hvalpetreff her. Da kommer shiba-gjengen, både de som er født i 2009 og 2008. Herlig - gleder meg!

31. mars 2010

En riktig god påske ønskes alle venner og kjente. Tusen takk for koselige hilsner på mail, telefon og sms.

24. mars 2010

Da er det vel på tide med en liten oppdatering. Rikke og jeg hadde en kjempefin tur til Crufts. Seks dager i England, tre av dem ble brukt til HUND, kan man bedre ha det?
Jeg fikk sett på colliehannene på torsdag, shibaene på lørdag, litt av bretonene  (og Rikkes 'nye' rase også.....Vinker) på søndag - og vi overvar BEST IN SHOW Vill
Det forløp dog ikke helt uten 'dramatikk' - midt under en gruppebedømmelse, kommer det plutselig en klissnaken mann flyende over gulvet. Opp spratt vakter, og beinet etter ham, og han ble tatt igjen utenfor selve Arenaen.
Midt under Best In Show, ja rett før dommerene skulle ta sin endelige avgjørelse, var det gang i det igjen. Først spretter en jente opp fra en plass på tribunen, med banner - ropende skjellsord. Hun blir fort lagt i gulvet, men så spretter det opp en til, et annet sted. Disse blir raskt båret ut, men det var litt 'Texas' mens det sto på. Skulle likt å visst hva som var det egentlige budskapet, og om disse tre hadde noen sammenheng.......men vi hadde da samtaleemne på vei hjem.

Koffertene våre, ja de var stinne på turen hjem, og jeg var mer enn glad for at vi reiste med SAS den veien, bittelitt overvekt.........
Hvisker Ryanair, som vi brukte over, har ikke helt samme policy....Sint, men billige turer har de av og til!

Henriette har fylt sitt andre år  - torsdag 18. mars - GRATULERER gullungen vår - og feiret tre dager til ende!

10.02.2010

UNDERNES TID ER IKKE FORBI

katter har virkelig ni liv............

28. januar slapp jeg Gromkatten, 10 år gamle Sivert ut på luftetur for kvelden. De fem andre hadde allerede lagt seg. Jeg var flere ganger og ropte på ham før jeg skulle legge meg, men ingen Sivert var å se. Og det var ganske kaldt........
Kl 02.00 hadde han fremdeles ikke kommet, og da gikk jeg og la meg.

2 dager senere begynner vi å lete, til ingen nytte. Sivert var og ble borte. Mens det har vært så kaldt har han vært nøye med å komme seg inn om natta, så vi syntes rett og slett dette var leit!!

Enda to dager senere var vi som kjent opptatt med andre ting, og først om kvelden registrerte vi at plassen i sofaen fremdeles var tom.....Trist, og etter to dager til fortalte vi rundt at Sivert, jo han var nok dessverre død....ungene sørger, og far sjøl er lettere 'stresset' - de to var liksom veldig kopiser...!

Etter nesten 1,5 uke kverner det i tankene mine hva som skal stå i nekrologen hans, og jeg prøver å forklare Jesper Tobias at Sivert dessverre ikke kan ligge i hagen som de andre små-kjæledyra som har 'ruslet' her! Ikke lett å akseptere det!

Så er vi kommet til den 8. februar, vi feirer 'en uke' og runden til hundene er unnagjort, nå gjenstår bare å slippe inn kattene før sengetid. Og hvem sitter utenfor, tynn og pistrete...jo S I V E R T!!!!! Vill  Aldri har jeg sett et dyr drikke så begjærlig, hele vannkoppen tom. Det lukter merkelig av pelsen hans, og han har tydeligvis IKKE vært ute. Sannsynligvis her han vært innelåst et sted, han har ikke fått vått eller tørt, og er en smule dessorientert. Forvirret Etter hilsningsrunden og litt mat var det tydelig at det var godt å få lagt seg i sofaen - og der lå han i 1,5 døgn!! Blinker sov, sov, sov, sov og s o v......

Morgenen etter skulle jeg ønske jeg hadde fått festet til film ansiktsuttrykket til Jesper! Det vil sitte på netthinnen min for evig! To blide unger dro avsted til skolen, og Rikke kunne fortelle at etter 4. time syntes vennene at hun hadde
 sagt nok ganger: 'dere, Sivert kom hjem i går.....'!!

Og han far i huset sjøl, jo, han ble adskillig lettere å ha med å gjøre igjen......VinkerRekker tunge

Du Sivert, du Sivert, spar på de livene som er igjen, dette var det tredje du brukte opp..........

Nå, to dager etter, ser det ut til at du skal komme deg, du spiser og drikker litt mer for hver dag, og glimtet i øyet er tilbake.
Vi er gla' i deg, Sivert-gutten!
han drikker og drikker, og de andre snuser interessert på ham.nesten hele velkomstkomiteen er på plass...nå er Sivert tilbake der han hører hjemme!!en glad gutt har fått tilbake kopisen sin.og plassen i sofaen er ikke lenger tom...!!:-)

01.02.2010

                                      Whow

Da var dagen kommet, med datoen som er lik uansett om du leser den forfra, bakfra, deler den på midten, eller speilvender den. 

                        01.02.2010

og det skal for altid være VÅR dato. Takk til våre unger for en kjempeflott dag!
 

                                                Smiler stortstundens alvor, det er bare minutter til...........mens 'svenn' og 'pike' benytter tiden til å få med seg litt sladder..!!

23. januar 2010

Vi fortsetter å motta koselige meldinger om at det går kjempefint med alle shiba-barna. Ingenting er bedre. Alle er kjempefornøyde, og vi gleder oss stort til å se alle igjen!
Mitsu som er igjen her, er et lite ugangsfrø. Vega er sånn passe fornøyd med oppførselen hennes!
Mitsu har vært med på agility trening, ja bare for å se, altså. Rikke trener 1-2 ganger i uka, Indre Østfold Hundeklubb har vært så heldige å få til lokale i vinter, og de er så flinke, så.


Rikke og Tina skal begynne på freestyle kurs. Rikke har 'pensjonert' seg fra dansingen, og konsentrerer seg om hundetrening. Hva er vel bedre - for å legge det helt fra seg er nok ikke lett - enn å bruke det sammen med Tina.
10. februar starter de med freestyle.....Gleder meg minst like mye som RIkke, tror jeg!!!

17. januar 2010

Jesper Tobias fylte 10 år i oktober i fjor. Øverst på hans ønskeliste sto AKEBURSDAG!!! Ingen liker snø i oktober, så derfor måtte vi vente til den kom......og da vi hadde tenkt å ha feiringen, kom kulda!!!
Pappa fulgte med på værmeldingen, og plutselig - ut i januar, kom meldingen, mildvær i vente.
Innbydelser ble delt ut, og den 17. stilte 10 gjester med akebrett og godt humør!
Vi hadde en helt fantastisk dag, hele gjengen koste seg.
Bilder kommer her snart!!

12. januar 2010

Henriette er hos Mommo på overnatting. To netter skal hun være her. Stas.
Og den ungen er bare snill og blid......nesten! Første natta, da hun fant ut at her hos Mommo må vi ligge i senga vår HELE natta, ja da var blid-fjeset lagt igjen hjemme!! Andre natta sov ungen som en engel, ingen grin og bare blid-fjes om morgenen!

Lurer på om hun er litt bortskjemt av mammaen sin, jeg!!!
Fikk dette bildet fra Lars og Taro. Han tok likegodt å 'jaget' gamle Balder ut av sengen, for visst var den interessant. Den lignet litt på teppet han hadde her........ Smiler stort
Også her hadde turen hjem gått fint. Flinke hunder, det!

3. januar 2010

Det er altid koselig å få slike meldinger som jeg fikk i dag (håper det er greit at jeg offentliggjør den, Solveig!):
 
'Er på ferje. Heime ca ti. Mia er kjempeflink - sover i buret etter kvar stopp. Ho er flink å gå i bånd og er stuerein. Eg er veldig fornøyd! Hilse barna som har vore flink med ho.'

Blir jo så kjempglad for å ha laget akkurat DEN hvalpen til DEN nye eieren! Det er da det er godt å være oppdretter!
Her hilser Mia på gamle Laika, Solveigs andre hund. Noen som kan se hva den er mix av.........Kan meget vel være collie og shiba!!

2. januar 2010

Først GRATULERER MED DAGEN, MAI BRITT. Og takk for lånet av Henriette! Hun har nemlig vært med Mommo på juletrefest i ncf, på Hjørgunn Gård i Fredrikstad.
Og som vi koste oss, litt kaldt, men et flott opplegg.

Etter at vi kom hjem, skulle Solveig komme å hente Mia. Stakkars, hun hadde kjørt hele dagen, hele den lange veien fra Førde. Og så er det jo slik at veiene her i østfold, ja de er ikke helt greie å finne ut av, så det ble en liten ekstra tur, før hun kunne ta Mia i fanget!

Og gjensynsglede ble det, og Solveig var kjempefornøyd med det hun så, så det skal nok gå bra.

Vi ønsker dem all mulig hell og lykke, ikke bare med Mia, men også det nystartede dyrehotellet!her kommer det nytt bilde i morgen av skjønnheten til venstre, samt hennes nye eier.

1. januar 2010

RIKTIG GODT NYTT ÅR, LA OSS TA VARE PÅ FØLELSEN AV AT VI HAR MULIGHETEN TIL Å STARTE MED BLANKE ARK,
at vi har alle de muligheter for fremtiden som vi måtte ønske!

Nå er tiden kommet for de spente to-bente, som har ventet sååååå lenge, å endelig få overta sine små, håpefulle. To er allerede reist, den siste reiser i morgen. Og den allersiste blir som sagt igjen her. Min nye håpefulle.......Smiler stort
Og jeg tenker jeg skal få kjørt meg selv nå, med to aktive shibaer i huset. Hvisker blir i hverfall spennende!og visst er de flotte, fra venstre Mia, Taro og Mitsu. Mika var opptatt på annet hold!

Den nye familien til VANITY BENIICHITARO, 'Taro',
Vigdis, Henriette og Lars.

LYKKE TIL!
Den nye familien til VANITY BENIKA, 'Mika'
Nils, Jacob, Emma og Camilla.

LYKKE TIL!
Og VANITY BENETOMI, 'Mia', venter på å bli hentet av sine nye eiere, Solveig og Arne!

Imens heter hun TABI, og blir behandlet som en dronning av Rikke!!
Du Rikke, du Rikke, hvordan skal dette gå!!

28. desember 2009

Da har hvalpene fått sin siste markekur før levering. De har voskt enormt, vi måtte bruke den største metallbollen på vekta! Vektene på dem nå var:

BENIICHITARO = 2800 gr
BENIMITSU = 2720 gr
BENIKA = 2350 gr
BENITOMI= 2400 gr

Det er nesten 10 ganger fødselvekten!!

Nå er det bare dager igjen før de drar, Taro er allerede badet, og jentene følger etter i tur og orden de nærmeste dagene. Akkurat det er ikke det beste de vet, men det må gjøres. Herfra reiser aldri en møkkete hvalp!


Snøen er fremdeles veldig spennende, og det går over stokk og stein. De storkoser seg ute, og hadde det ikke vært så kaldt, kunne de vært ute mye mer! Men ned mot -10 blir fort for kaldt for små labber!

25. desember 2009

God jul, alle sammen! Vi tar en liten pust i bakken, før det store inntoget, jeg skal igang med den tradisjonelle forberedelsen av en dansk-norsk julelunsj, en lunsj som - hvis jeg hadde fått bestemme - varer helt til kvelden! Det er ihvertfall det jeg er vant til, selvom det nå er 35 år siden jeg forlot mitt opprinnelige hjemland, så er tradisjoner noe som 'sitter i ryggmargen'!
Min mor var en kløpper på matlaging og å holde på tradisjoner rundt julefeiring. Og noe av det har jeg holdt fast ved. Og jeg er glad for at mine tre 'unger' ser ut til å ville holde det ved like, da vet man at det har blitt satt pris på!

Hvalpene går nå inn i den siste uken her, de blir flinkere til å 'gjøre ting' ute, og de elsker snøen! En herlig gjeng med flotte eksemplarer av rasen, et kull vi er veldig stolte av!!

Igjen; god jul til dere alle. Tusen takk for mange hilsner, som jeg håper å få tid til å legge på hjemmesiden i løpet av de nærmeste dagene. Nå som Gubben er tilbake fra jobb, og kan ta sin tørn med de firbente, skulle det bli en mulighet til litt datatid for meg igjen!

22. desember 2009

I dag er hvalpene 7 uker, hvor blir tiden av? På grunn av jula ble veterinærbesøket foretatt en uke tidligere enn ellers, søndag dro jeg til Oslo, og det var en meget snill gjeng jeg hadde med meg.  Både veterinær og assistent falt pladask for de små bamsene. Jeg var alene avsted og har derfor ingen bilder å vise til, men nå er de ihvertfall undersøkt, og har fått både vaksine og id merking.

De er leveringsklare neste tirsdag, men jeg ønsker ikke at hvalpene skal få opplevelsen av sin første nyttårsaften ute i den store verden, sammen med sin nye familie som de ikke helt har rukket  bli kjent med, så vi har avtalt at levering skjer rett over nyttår.
Da drar VANITY BENIICHITARO til Sande, VANITY BENIKA flytter til Oslo, VANITY BENITOMI drar den lange vei til Førde, og
V A N I T Y   B E N I M I T S U   blir igjen her.


Det skal bli spennende å følge med på hva denne herlige gjengen utvikler seg til. Det er ihvertfall en gjeng med et supert gemytt, og en stor porsjon oppfinnsomhet. Må dere gi glede til deres nye eiere i mange år!Vanity Benitomi henger i nisselua!

18. desember 2009

HURRA -
I DAG ER EN GLEDENS DAG. VEGAS HD RESULTAT LIGGER PÅ WEB:

SÅ FRI SOM DET GÅR AN - EN KJEMPESTOR
AOG SÅ STORE ER HVALPENE BLITT, SNART KLARE TIL Å DRA....

13. desember 2009

På selveste Lucia-dagen har hvalpene hatt besøk av sine nye eiere. Lars med familien og Camilla med familien har vært her, og det ble skikkelig gjensynsglede.

Og teppet som Henriette hadde med, falt i smak. Det skal bli godt å krølle seg sammen og sovne på!

Og det er moro og se at hvalpene vokser og trives, og nå som de har vært ute for første gang, åpner det seg en helt ny og større verden for dem.

Vi begynner virkelig å se hva som bor i de små. Hvilket temperament vi kan regne med at de får, og det er det som er så spennende å være oppdretter, at man forutsier ting.......eller ikke.......!!! Spennende!!


Etter å ha 'turnet' i vei, er det godt å legge seg å virkelig 'slokne'. Det er det som er det optimale hvalpeliv.så godt å slange seg og virkelig ente seg inn igjen....Vi spiser mat fra *Vom og Hundemat* og det er kjempegodt.....bli med ut'a.......Tabi og Taro sammen med mamma Vegalille speil på veggen der...........

5. desember 2009

Huff da, tiden går så fryktelig fort, tenk hvalpene er allerede 4,5 uke.....
Nå er det skikkelig liv i leiren, full fart, fres og knurr og så total avslapning og søvn. Livet er herligt, dere!! Vi begyner å ane hva som ligger i de små vesener!!
Hvalpekassen ble satt vekk nå i kveld, og området er blitt utvidet. Rikkes 'danseplass' i stua er laget om til hvalperom. (Ikke det at hun får så mye bruk for det nå....Mer om det siden..) Nå kjemper alle om plassen i Vegas seng, der er det til tider ganske så trangt!!
Hvalpene er flinke til å spise så de vokser jevnt og trutt. Til uken er det markekur igjen, og da selvfølgelig veiing også. Skal bli spennende å se hvor mye de har lagt på seg.
Henriette har vært på besøk og overnatting. Og syntes det var kjempestas med små nøster i stua til Mommo!!trangt om saligheta.....

22. november 2009En stolt ny shiba eier!!

I går var en fantastisk koselig dag!! Vi hadde besøk av de nye hvalpekjøperne, og to av de tidligere 'hvalpene', Mee, fra 2006 og Indy fra 2008. Akemi måtte dessverre melde avbud, men det tar vi igjen siden!

Det er altid spennende når man møtes første gang, og det er med STOR glede at vi kan konstatere at barna også denne gang kommer til ansvarsbevisste hundeeiere!
Gøy er det at det stadig blir mer og mer interesse for å bruke shiba til hjortejakt, veldig interessant!

I dag har hvalpene fått sin andre markekur, og de vokser og gror. Både de og Vega tok besøket med fatning, det er helt utrolig så rolig og avbalansert Vega er i oppførslen. Helt supert. Vi er stolte av hennes gemytt, det blir stadig berømmet!

Fordi det ennå ikke er helt bestemt hvem av jentene som skal bli boende her, venter vi litt med å presentere deres navn, men gutten sitt er :

VANITY BENIICHI TARO og det betyr 'den første røde gutt' - han ble nemlig født først!

Det blir mer og mer liv i kassa, og småbjeff og knurring høres av og til. Vega tar seg lenger og lenger turer ut av kassa, men er likevel aldri alt for langt unna.

Vi har tatt noen bilder av barna, ikke den beste kvalitet, men det kommer flere siden.
Først er det Taro, så kommer jentene i tur og orden: L-M og S.Taro'L''M''S'

14.november 2009

Jeg måtte pent overvinne min overtro, og skepsiss for fredag den 13.!!!
I går måtte jeg nemlig ut å kjøre, for Rikke hade bestemt seg for at NÅ skulle kjolen til juleballet kjøpes!! Ettermiddagen skulle brukes til det, og vi kjørte trøstig i vei til Sarpsborg. Og tenk, hun fant faktisk en kjempefin kjole - vi har vært avsted flere ganger tidligere, uten hell - så mor var veldig glad at endelig noe falt i smak.
Men så skulle vi hjem!!! Og det var dagen Kong Vinter gjorde sitt inntog på østlandet. Og flere centimer hadde falt mens vi var på kjøpesenteret. Dere som kjenner veien over Trøsken vet hva jeg snakker om - det var helt grusomt. Det snødde KJEMPEFILLER og sikten var lik 0!!
Men vi kom oss helskinnet hjem, så godt var det.

'Gubbene' hjemme hadde imidlertid fått føle at det var fredag den 13. Alt hadde visst gått galt, men som den staing den eldste er, ja så gikk han ikke mere inn på HVA det var som ikke hadde gått veien!! (han har ertet meg for min overtro, nemlig!). Men nydelig middag ble servert, og vi kunne nyte en rolig fredag den 13. kveld uten flere skumle ting! Og med juleballskjolen i skapet!!

Og hvalpene, ja de vokser og storkoser seg. Det er bare godlyder fra kasse. Vega passer på at kattene holdes på mer enn en armlengdes avstand, og har bare tid til små, korte turer ut for det mest nødvendige!

Navnevalget er under vurdering, Rikke fant ut at det denne gangen ikke bare er mor som skal finne noe passende, så da drøyer det litt før det blir offentliggjort! Men det blir vakre navn, det lover jeg!

Ha en fortsatt fin helg Smiler stort

11. november 2009

Tenk så fort som tiden går! Hvalpene har allerede passert en uke, og i morgen står markekur og kloklipp på dagsordenen!!

Vega er kjempeflink, og styrer og steller. Også denne gangen valgte hun å føde under mitt skrivebord - slik er shiba'en, den bestemmer selv!! Så akkurat nå sitter jeg med beina på kassekanten, mens mor og barn koser seg i hverandres selskap.

Det har vært kjemperespons på hvalpene, og vi ser frem imot å få hilse på spente hvalpekjøpere om noen uker. Imens holder vi kontakten via mail og telefon, og skal prøve å være flinke til å legge ut nye bilder. De første ukene er det ikke så mye å se på, 'marsipangrisene' vokser jo, men det er først når de åpner øynene og begynner å bevege seg litt rundt at man ser 'hva det blir'. Vi har dog valgt å legge ut to nye bilder i dag, også disse  'gruppebilder'. Senere blir det enkeltfoto av hver hvalp.Her er de 5 dager gamle.en uke gamle 'marsipangriser' som snart skal få sine navn offentliggjort......

3. november 2009

I dag nedkom Vega med fire flotte, røde hvalper, 1 hann og tre tisper,  etter NUCH Kazakoshi No Oujin Go Yokohama Atsuma.

'Oujin' er import fra Japan, og er eid av Eivind Mjærum. Takk for tilliten og for at vi fikk bruke den flotte, stolte hannen!

12. oktober 2009

GRATULERER MED DAGEN, JESPER TOBIAS VillSmiler stortVill

Tenk at det er 10 år siden du skremte oss skikkelig ved å melde din ankomst 10 uker for tidlig Usikker. Men det tenker vi ikke på nå. Du har blitt en STOR gutt, med masse humor og glimt i øyet, og du er aktiv og med på masse i din fritid. Speideren, fotball, svømming, skytetrening og hundetrening. Ingen late dager der i gården, nei!!

Håper du får en skikkelig fin dag, vi er kjempeglad i deg alle sammen!!!moro med kake, gaver og kort!en egen kniv med navnet sitt på...!!

19.09.09

GRATULERER RIKKE OG TINA, i dag ble det igjen 1. plass i 'Barn og hund' da Indre Østfold Hundeklubb arrangerte agility/lydighetsstevne, hvalpeshow og 'Barn og hund' konkurranse.

Dere er en fryd å se på, stå på og lykke til videre. Smiler stortfoto: Anneli, Rikkes lærer på Kirklund Skole, som også er 'hundegal'!!
Håper det er ok at jeg har lånt bildet!

09.09.09

En sommer er over......og den har vel kanskje ikke vært HELT som ventet....så utrolig mye har skjedd og ikke alt av det gode.....

På denne helt spesielle datoen minnes jeg den allerførste VANITY hvalpen som ble født for 26 år siden; VANITY CHRIS DE BERGH. Han ble 13 år.


Rikke har gått to agility kurs i sommer, og er helt hekta...til tross for at Tina ikke altid er så rask som hun skulle ønske!

Rikke var kjempefornøyd med resultatet fra NCKs utstilling i Drammen. Hun stilte Tina i 'Barn og Hund' og vant, og i åpen klasse ble resultatet: 1 AK, 1 AKK, CK og 4BTK Vill. Det er SÅ artig at Rikke går i mine fotspor, og jeg ser nå at det bare er å trå til side og la henne tråkke opp sin egen sti!! Hun er dyktig, skjønnheten min! Glad i deg, Gumman Kyss

22. mars i år ble Rikkes elskede katt, Fresia påkjørt i veien her. Rikke fant henne rett før vi skulle dra på dansekonkurranse Trist. At hun klarte å konsentrere seg og yte max, ja det er bare helt utrolig.....Hun sa; 'Mamma, Fresia skal fryses ned, hun skal begraves i hagen den dagen hun kunne blitt ett år...!!' - og slik ble det.
Den 24. august var det begravelse her, Jesper og Rikke hadde en liten seremoni, sammen med noen av de andre kattene, og alt gikk så nydelig for seg. Er det ikke fantastisk at unger tenker slikt? Og da Rikke tok ut strikken av håret sitt og la i graven med Fresia, er det ikke fritt for at jeg måtte snu meg.....Fresia elsket nemlig å leke med strikken henne.....makan til flotte unger jeg har!!


16. juni 2009

Da er vi tilbake, OG ENDELIG FÅR JEG LAGT INN RESULTATENE, VI HAR VÆRT UTEN NETT -   I G J E N  ,-  I HELE DAG!!

Det gikk KJEMPEBRA i Tsjekkia, POWER GENERATION ga alt, og resultatet ble mye bedre enn de hadde våget å håpe på:

19. plass og de slo 10 grupperVill.
Trenerne i Follo Freestyle sendte dem avsted med følgende: vær glad hvis dere slår en eller to grupper!!! Makan til jenter, det var SÅÅÅÅÅÅÅ gøy å sitte på tribunen og heie.
VI ER STOLTE AV JENTENE VÅRE SOM NOEN MAMMA'ER KAN BLI, DERE ER  
F L I N K E.


Det var en kjempefin tur, alle var i konurransemodus, og det gir en spesiell samhørighet å dra på tur under slike omstendigheter, i like t-skjorter og gensere som tydelig viser hvor vi kommer ifra.

Vi bodde på et kjempeflott hotell som bare hadde eksistert i ca et halvt år, så det var ren luksus. Litt start vansker fikk de oppleve, da hele gruppen på over 100, 71 dansere og resten foreldre og folk fra danseforbundet, hadde reservert bord og skulle spise felles middag. KJØKKENET GIKK TOM FOR MAT, OG MÅTTE UT Å KJØPE PIZZA TIL DE SOM KOM SENT........Gråter

Nå er det ferie og batteriene skal lades opp.........men først noen bilder av POWER-jentene, flere kommer siden........WELL DONE, GIRLS, PROUD OF YOU.....

12. juni 2009

world and european dance championship

0 days left to the championship…

Det er igang, om bare noen få timer fra nå - kl er 01:33 - er dansere fra 15 land i full aksjon..........Vill.........og hjemme i Norge er 15 forventningsfulle fra Follo Freestyle igang med de siste forberedelser før avreise.
Vi møtes på Gardermoen lørdag morge 06:00.....

I løpet av helgen skal dette foregå:

FRIDAY

Presence 6:00 - 8:00
Rehere sales 6:30 - 8:15
Disco Dance solo female Children 1. ROUND 08:30
Disco Dance solo male Junior 1. ROUND
Disco Dance solo male Adult
Disco Dance solo female Children 2. ROUND
Disco Dance Freestyle solo female Junior 1. ROUND
Disco Dance Freestyle solo female Adult 1. ROUND
Disco Dance solo female Children 3. ROUND
Disco Dance solo male Junior 2. ROUND
Disco Dance solo male Adult 2. ROUND
Disco Dance Freestyle solo female Junior 2. ROUND
Disco Dance Freestyle solo female Adult 2. ROUND
Disco Dance solo male Junior SF
Disco Dance solo male Adult
Disco Dance solo female Children SF
Disco Dance Freestyle solo female Junior SF
Disco Dance Freestyle solo female Adult SF
Disco Dance formations Children SF
Street Dance Show small groups Adult 1. ROUND
Street Dance Show formations Junior SF

FRIDAY - FINALE

initiation MW+ME

17:00 - 17:30
Street Dance Show small groups Adult SF 17:30
Disco Dance solo female Children F
Disco Dance Freestyle solo female Junior F
Disco Dance formations Children F
Street Dance Show small groups Adult F
PUBLICATION 4x anthem
Production art CZ F
Disco Dance solo male Junior F
Disco Dance solo male Adult F
Production street CZ F
Disco Dance Freestyle solo female Adult F
Street Dance Show formations Junior F
PUBLICATION 6x anthem 22:20 - 23:00
23:30

SATURDAY

Presence 6:00 - 7:30
Rehere sales 6:00 - 7:45
Disco Dance solo female Adult 1. ROUND 8:00 - 9:00
Disco Dance solo female Junior 1. ROUND
Street Dance Show small groups Children SF
Disco Dance solo female Adult 2. ROUND
Disco Dance solo female Junior 2. ROUND
Rehere sales dd small group DVK 10:05 - 10:35
Disco Dance solo female Adult 3. ROUND
Disco Dance solo female Junior 3. ROUND
Disco Dance Freestyle solo male Adult SF
Disco Dance solo female Adult SF
Disco Dance solo female Junior SF
Disco Dance small groups Children 1. ROUND
Disco Dance duos Junior 1. ROUND
Disco Dance duos Adult 1. ROUND
Disco Dance small groups Children SF
Disco Dance duos Junior 2. ROUND
Disco Dance duos Adult 2. ROUND
Disco Dance duos Junior 3. ROUND
Disco Dance duos Adult 3. ROUND
Disco Dance duos Junior SF
Disco Dance duos Adult SF

Opening final evening

16:00 - 16:15
Disco Dance formations Junior 1. ROUND 16:15
Street Dance Show formations Adult SF
Disco Dance formations Junior SF
Disco Dance small groups Children F
Disco Dance duos Junior F
Disco Dance solo female Adult F
Street Dance Show small groups Children F
PUBLICATION - DD SG DVK + SDS SG DVK +DUO JVK + SHVK 4x anthem 19:45 - 20:00
Disco Dance solo female Junior F 20:00
Disco Dance duos Adult F
Disco Dance Freestyle solo male Junior F
Disco Dance Freestyle solo male Adult F
PUBLICATION - 4x 4x anthem
Disco Dance formations Junior F
Street Dance Show formations Adult F
PUBLICATION 2x anthem 22:20 - 22:40
23:00

SUNDAY

Presence 7:00 - 8:00
Rehere sales 7:00 - 8:15
Disco Dance duos Children 1. ROUND 8:30
Disco Dance small groups Junior 1. ROUND
Street Dance Show small groups Adult 1. ROUND
Disco Dance duos Children 2. ROUND
Disco Dance small groups Adult 2. ROUND
Disco Dance duos Children SF
Disco Dance small groups Junior SF
Disco Dance small groups Adult SF
Disco Dance solo male Children 1. ROUND
Street Dance Show small groups Junior 1. ROUND
Disco Dance solo male Children SF
Street Dance Show small groups Junior SF
Disco Dance formations Adult 1. ROUND
Street Dance Show formations Children SF

Opening final evening

16:00 - 16:30
Disco Dance formations Adult SF 16:30
Disco Dance solo male Children F
Disco Dance small groups Junior F
Disco Dance duos Children F
Disco Dance small groups Adult F
Street Dance Show formations Children F
PUBLICATION DD 4x anthem
Street Dance Show small groups Junior F
Disco Dance formations Adult F
PUBLICATION 2x anthem 20:15 - 20:45
END 21:00Rikke ønsker på denne måte og takke alle som har sendt hilsener og ønsket henne lykke til, sponsorer som har gjort dette mulig, og en spesiel hilsen til  håndballgruppa i Skiptvet Idrettslag for pengegaven, 'tante' Berit og 'onkel' Steinar på Kolbotn, samt Onkel Rune og Tante Inger i Horten for pengegaver. TUSEN TAKK Smiler stortSmiler stort

Vi samles her i august når alle har avsluttet ferien !!!!

11. juni 2009

world and european dance championship

1 days left to the championship…

10.juni 2009

I går kveld var hele familien på Nesodden, på gamle 'tomter', på konsert emd Alexander Rybak og Frikar.
Stedet var Helviktangen, og det var hele 4000 publikum'ere der Vill
Ungene syntes det var trått med to oppvarmingsband, det var jo Alex de var kommet for å se!!
Da gutten endelig entret scenen var det full valuta for pengene.


I dag har det igjen vært trening på Kolbotn/Sofiemyr. Jentene terper og terper, men så blir de gode også!!
Men sene kvelder hele denne uken begyner å sette sine spor!!

Selvom Danseforbundet ikke helt har holdt ord når det gjelder landslagsdressene til jentene, og en av mødrene nå må dra og hente dem skal vi rekke og få dem, lar vi ikke det gå ut over natte søvnen! Vi går etter mottoet: 'Det or'ner seg' - og det håper vi virkelig ting gjør, for lørdag kl 0600 står det 15 forventningsfulle fra Follo Freestyle på Gardermoen med nesen mot Ostrava og Tsjekkia, og da skal helst alt være i boks.......HviskerTina, Lene, Tina, Lise
Ida, Rikke og Marianne

9.juni 2009

Nedtellingen har for alvor startet:

world and european dance championship

3 days left to the championship…


Dance World Ostrava Poster  

deltagerlandene:

 • Hungary
 • Germany
 • Netherlands
 • Norway
 • Italy
 • Sweden
 • Finland
 • Russian Federation
 • Czech repulic
 • Serbia
 • Slovak republic
 • Denmark
 • Slovenia
 • Estonia
 • Poland

  ..........og jentene hardtrener......finpussen skal gjøres, og 'trener Arnesen' er ikke nådig....Vill
  Og vi gleder oss......


 • Hotellet vårt:

  Hotel PARK INN

 • Hotel PARK INN****

  Stedet det STORE skal skje.....: • Ostravian Cêz Stadium

  8. juni 2009

  Så er denne helgen over, Rikke. Bursdagshelgen du sikkert husker lenge.
  Du har lenge ønsket å gå agilitykurs med Tina, men først måtte du bli ferdig med lydighetskurset. Det hadde siste kvelden den 4. juni, og lørdag 6. juni overrasker mamma deg med et agility kurs i bursdagspresang Vill (du trodde du skulle på dansekonkurranse).

  VET AT DERE KOSTE DERE MASSE PÅ BANEN HELE HELGEN, OG AT DET BLE TENT EN GLØD I DEG TIL Å FORTSETTE.

  Trimmen tar du fremover på sykkelen du fikk av pappa, og kakao'en drikker du av koppen du fikk av Jesper Tobias. Pengene du fikk av farmor og farfar kommer godt med på turen til Tsjekkia. Veska med innhold fra Mai Britt m familien skal være med nedover.


  Men den største overraskelsen kom søndag morgen, da serverte trener-gjengen på kurset sjokaladekake med bilde av en collie til bursdgsbarnet, som delte ut til alle Smiler stort, gjett om det var stas!!!

  7. juni 2009

  GRATULERER MED 13 ÅRS DAGEN, RIKKE Vill

  Tenk så fort som tiden går. Synes ikke det er lenge siden du ble født, men nå er du allerede tenåring!!!

  Ha en kjempefin dag, som du tilbringer sammen med Tina på agilitykurs.....kos dere!!

  KJEMPEGLAD I DEG, GUMMANKyss

  29. mai 2009

  I dag har vi besøk av Henriette, altid like blid og smilende, noe tante synes er moro!

  De koser seg sammen, og da Rikke kom hjem fra skolen, sprakk Henriettes ansikt i ett stort smil - gjensynsgleden var tydelig.

  28. mai 2009

  Her har det ikke kommet nyheter på en stund, vi henger i stroppen for å gjøre alt klart til vi drar til VM, for med en gang vi kommer hjem, er det tre ukers ferie i Frankrike som står for tur. Vi rekker bare å bytte koffert!!

  Rikke stilte på NCKs hovedutstilling på Morokulien 24. mai, først Tina i 'Barn og Hund', hvor hun vant eldste klassen, Gratulerer!!
  Hun gratulerer lille Isabelle som vant yngste klassen.

  I åpen klasse fikk Tina 1. premie for sin dyktig handler, Rikke.
  De to er en fryd å se på. Flink du, Rikke.

  'Jentene' hadde -  i år som i fjor - en kjempefin tur, og håper at vi kan gjøre det om til neste år også. Vi trives i hverandres selskap!  9. mai 2008

  I dag nedkom breton VANITY JUDELLE med et flott kull på 7 hvalper, 5 hanner og to tisper, tre sort/hvite og resten orange/hvite.

  Dette er Judelles første kull, og hun gjorde en storartet jobb. Hun er trofast i kassa, og tar seg nesten ikke tid til lufteturer.

  Far til hvalpene bor i Danmark og heter Midtvejs Sako, han er sort/hvit.

  8. mai 2009

  Da er jeg tilbake igjen, etter flotte dager i Devon, England sammen med min gode venninne Randi, på kennel Crubow.

  Vi hadde en helt fantastisk tur, mye moro og latter og vi så på mange flotte hunder hos to kjempe herlige oppdrettere!! Sjelden man opplever slik gjestfrihet og varme. Takk Anne og Cass.

  Randi ønskes lykke til med sin nye gutt; Golly. Skal bli spennende å følge ham i hans nye liv her i Norge.

  29. april 2009

  Nå er det endelig tid
  for oppdateringer, og for noen nyheter vi har å komme med!!

  I helgen danset Rikke klubbmesterskap, stilte i fire klasser, freestyle discojazz singel, slow, disco og freestyle discojazz dobbel, og kunne ta med seg følgende pokaler/plasseringer hjem:
             tre x 2. plass og en førsteplass!!!  Vill

  Ikke nok med det, samme dag annonserte treneren at gruppa Rikke også danser i - såkalt small group, 7 dansere - er en av fire junior grupper i Norge som er tatt ut til å delta i VM  i Ostrava, Tsjekkia 12.-14. juni  VillVillVill.

  Så nå skal vi på sponsor jakt. Norges Danseforbund dekker nemlig bare påmeldingskontingenten, alt annet må hver danser dekke selv.
  Så om noen vet om noen - så takker vi og tar imot.

  Tenk Rikke, du har deltatt på 8 klubbmesterskap for Follo Freestyle klubb siden høsten 2005,  og tilsammen har du nå

           8 x 1. plass, 6 x 2. plass og en 3. plass  Vill

  Er det rart vi er stolte av deg!!!

  LYKKE TIL I TSJEKKIA, OGSÅ TIL RESTEN AV GRUPPA med det fengende navnet

                           POWER GENERATION  bak fra venstre:
  Rikke, Tina B., Lise, Ida, Lene, Marianne og Tina N.

  18. mars 2009

  GRATULERER, HENRIETTE, MED 1 ÅRS DAGEN.
  håper du får en riktig fin dag med masse pakker og kort. Vi gleder oss masse til feiring til lørdag. Vill
  Det er altid gøy når du er her, da koser vi oss masse. Du er altid blid og i godt humør, ingen sak da.
  ........og så lager jo MOMMO så gode vafler, synes du......
  Lykke til i fremtiden, Gullungen, vi er kjempeglad i deg.

  14. mars 2009

  Nå er hvalpene blitt 5 uker allerede, tiden går så utrolig fort. Se som de har vokst!
  Vi kom hjem sent tirsdag kveld fra Birmingham, og natt til torsdag reiste Hallgeir med breton tispen Judell til Danmark for parring. i går kom det melding om at oppdraget var utført, og da er det bare og vente - forhåpentligvis vil det i uke 20, rundt 17. mai, pånytt være hvalper her!

  13. mars 2009

  Da er vi tilbake fra Crufts, en opplevelse også i år. Vi storkoser oss derborte, og i år var Rikke og Jesper med. Rikke fikk kjøpt Top Model parfume, og Jesper fikk låne politihjelm, gjett om det var stas!!  BIM og BIR Crufts 2009, mor og sønn!  En stolt herremann!!  sjekk den bagen, full av godlukter!

  Vi var den vanlige turen innom shopping senteret BULLRING.

  5. mars 2009

  Nå er hvalpene blitt 3,5 uke gamle, og i dag rett før vi drar avsted til Birmingham, England og CRUFTS, kommer det endelig bilder. De vokser og gror og har begynt å spise ordentlige hundemat, hvalpefor fra Vom og Hundemat i Trøgstad, som består av kylling, storfevom, laks, egg og okselever. Det er smaskens, det!!
  Vi kommer med rapport igjen når vi er tilbake fra England, til uken.  Den som sover, synder ikke..........!!

  23. februar 2009

  En par dager på overtid, de er nå blitt to uker gamle, og ligger ikke fullt så rolige nå!!!  den orange og hvite gjengen.  ....og svart-hvit gjengen..!!

  14. FEBRUAR 2009

  I dag, på selveste Valentines Day, er hvalpene til Bird blitt en uke gamle. De vokser jevnt og trutt, og kravler mer og mer rundt i kassa. Nå er det bare to uker til de spente hvalpekjøperne kan få komme hit og titte, de er såååå spente, men enn så lenge får dere nesten bare nøye dere med bilder. Smiler stort  her er jenteliga'en; to orange/hvit med hale, den sort/hvite med hale, og de to orange/hvit uten hale  og her er guttene-gutters.  og her er hele gjengen samlet.

  FREDAG DEN 13. FEBRUAR 2009

  Jeg har stor respekt for den datoen, det ligger i ryggmargen (oppdragelsen) min! Halve morsslekta er overtroiske Vill, så da så......
  Holdt meg stort sett inne i dag, hadde Henriette på besøk, og vi storkoste oss. Ingen sak når man har en sånn blid unge i huset.
  Før hun reiste hjem tok hun en tur i badekaret, og det gikk høylydt og plaskende for seg..........Smiler stort  VERDENS BLIDESTE FJES.....

  Det er så koselig når det tikker inn tekstmeldinger som forteller at det går bra med VANITY-avkommene, og gøy når vi får bilder av dem også.
  Hanne Marthe, som har Cognac, og Lise som har Akemi, er KJEMPEFLINKE til å holde oss oppdatert. Under ser dere de siste bildene fra dem.
  (Er helt enig med deg, Akemi, det er best foran ovnen i disse dager. Her har vi hatt flere morgener med ned mot -20, og innetemp på 14!!!! Da frister det ikke å stå opp.Sjokkert)  'COGNAC'  AKEMI har skjønt det.........!!

  11.FEBRUAR 2009

  Hvalpene er nå 4 dager gamle, og vokser og trives. Birdie går opp i morsrollen til 100%, og alt er fryd og bare velstand så langt.  her ligger vi på rad og rekke.......

  10. FEBRUAR 2009

  Bildet fra babysvømminga er klart; Henriette trives som fisken i vannet!!
  Etter vinterferien begynner hun på kurs 3, og hun viser tydelig at hun setter pris på det.

  7. februar 2009
  Hallgeir og Tove, turen deres til Frankrike i desember ga de forventede resultater:
  i dag nedkom Verdens Vinneren vår;
  BIRD DES PIGENETTES, med et stjernekull; 5 tisper og 2 hanner, og vi er kjempestolte!!

  Mor og barn har det bra, instinktene er der til fulle, de små spiser og koser seg, og vi håper å kunne legge ut et mye bedre bilde av de 7 hel-franske skjønnhetene innen så alt for mange dager !

  8.januar 2009

  Ja, Rikke-mor, så er dagen kommet. I skrivende stund, rett over midnatt, er det bare timer til vi igjen er i Birmingham!! , tenk deg det! 5 dager med trening og konkurranse - OG SHOPPING!!!
  Lykke til på konkurransen, Rikke - og vet du, mamma har ikke fått 'skrytt' av deg på siden her, rett og slett fordi det har vært så dårlig med internett tilgangen. Men nå får vi prøve:
  Siden du flyttet fra trening i Askim og over til Follo Freestyle, høsten 2005, har du deltatt på 7 klubbkonkurranser. Og i seks av dem, vant du klassen din, på den sjuende fikk du en 2. plass. Du er KJEMPEFLINK, Rikke, vi er stolte av deg.

  masse, masse LYKKE TIL

  ps: vi blir bedre og bedre til å pakke koffert
  skal jo helst være plass til MYE hjem....


  7. januar 2009
      MOMMOS EGEN LILLE SWIFFER-GIRL